Wijkplatform Walburg

Opening Circulaire Hub op Zwijndrecht Innovation Park.

De  wethouders Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) en Robert Kreukniet (Economie en Werkgelegenheid) openen maandag 26 maart 2018 de Circulaire Hub in de modelmakerij van voormalig Schokbeton. SUS-ateliers van de Hogeschool Rotterdam hebben de modelmakerij samen met het DaVinci-College uit Dordrecht op 1 maart 2018 tijdelijk betrokken als Circulaire Hub; een plek waar circulaire bouwmaterialen worden opgeslagen, gesorteerd en verwerkt.

Circulaire materialen zijn materialen die een lange levensduur hebben, weinig energie gebruiken, weinig afval opleveren en na gebruik geschikt zijn om te recyclen.

Circulair bouwen
In de Circulaire Hub worden in plaats van mallen voor de betonfabricage prefab-elementen gemaakt voor het autarkische educatieve centrum van de Stichting Hooge Nesse/Veerplaat.
Stichting Hooge Nesse/Veerplaat zet samen met de SUS-ateliers van de Hogeschool Rotterdam met het autarkische (zelfvoorzienend) gebouw een pilot neer van circulair bouwen. Niet alleen in de keuze van het materiaal, maar ook als het gaat om hergebruik, de bouwvoorbereiding en de uitvoering.

SUS-ateliers
Bij de SUS (sustainability) -ateliers  van de Hogeschool Rotterdam, afdeling Bouwkunde, worden circulaire projecten ontwikkeld, uitgewerkt, gebouwd en onderzocht. In de SUS-ateliers werken verschillende studenten samen aan projecten die ook gebouwd worden, gericht op bouwfysica, installaties, constructie, bouwtechniek, robotica, ontwerp BIM en uitvoering.

Deze aanpak sluit goed aan bij het innovatieve karakter van het bedrijf Schokbeton, dat eerst op deze locatie was gevestigd.

Geïnteresseerden zijn maandag 26 maart welkom
Arjan Karssenberg, associate lector bij SUS, en Louske Cazemier, domeinleider geeft tijdens de opening uitleg over circulair bouwen en het bijzondere karakter van de aanpak in Zwijndrecht.  Geïnteresseerden zijn harte welkom bij  de opening op maandag 26 maart 2018 van 12.30 – 13.30 uur op de Lindtsedijk 14 te Zwijndrecht.