Wijkplatform Walburg

Een Koninklijke onderscheiding

IMG_7457In Zwijndrecht ontvingen 24 inwoners dit jaar een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van de viering van de verjaardg van de Koning.
IMG_7458Op 26 april werd de koninklijke onderscheiding uitgereikt. Van de 24 genomineerde kregen 19 mensen de onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau en 5 kregen de onderscheiding van  ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Onder de genomineerden waren 8 dames en 16 heren. De uitreiking vond plaats in de Bethelkerk te Zwijndrecht. Gezien het grote aantal Koninklijke onderscheidingen was er een feestelijk programma opgesteld. De uitreiking werd opgeluisterd met muzikale intermezzo’s van organist André de Jager (stadsorganist Papendrecht en huisorganist Bethelkerk), zangers Ilona Kievit en Het Geklank des Konings. De vele genodigden zongen de liederen mee die geprojecteerd werden op een scherm. De uitreiking werd besloten met het zingen van het Wilhelmus. Hierna stond er een lunch klaar en natuurlijk een glaasje  oranjebitter.

IMG_7451De burgemeester heeft 23 onderscheidingen uitgereikt. Het ministerie van Defensie heeft verzocht aan één decoreerde, de heer A. van Wingerden, de onderscheiding zelf uit te mogen reiken.
Wijkplatform Walburg is trots op Lona Huisman, die voor al haar werk wat ze heeft gedaan als vrijwilligster en nog steeds doet, deze onderscheiding heeft ontvangen. Wij hopen dat ze ons nog lang mag ondersteunen in ons vrijwilligerswerk voor de wijk.

De onderscheidingen zijn uitgereikt aan: De heer Friedrich Werner Wilhelm Lakemeier, De heer Johannes Leendert Bakker, De heer Cornelis Pieter Paans, De heer Nicolaas Rijntjes, De heer Willem Post, De heer Johannes Muller, De heer Hendrikus Albertus Theodorus Wanders, De heer Johannes Pieter Schaap, De heer Jan Govert Boom, De heer Johannes Kodde, Mevrouw Barbara
Schenkel-Lange, Mevrouw Anna Geertruida Maria Verhoeven-Zijlstra, De heer Gerrit Pieter de Koning, De heer Elbert Wilhelmus Laurens, Vissers, Mevrouw Wilhelmina Aldegonda Maria Vissers-Hubers, De heer Imand de Jong, Mevrouw Eeltje de Jong-Blokland, Mevrouw Adriaantje Geertje van Rijswijk-van Pel, Mevrouw Lona Huisman-Aronstein, Mevrouw Paulina Wilhelmina den Hartog, De heer Antonie Jacob Poots, De heer Adrianus van Wingerden, De heer Gijsbert Abraham Diederich Barendrecht