Wijkplatform Walburg

Samen schoon

Vanaf 14 mei start basisschool De Impuls met het schoonhouden van de omgeving rondom de school. 121 kinderen gaan per klas elke week een gedeelte zwerfvuil opruimen. Zij doen dit vijf weken. Een medewerker van gemeente Zwijndrecht gaat iedere week twee keer de PAK AAN! kliko legen op school. Vorige week zijn de kliko, hesjes, handschoenen en vuilniszakken gebracht voor de kinderen.

Op vrijdagmiddag 15 juni is er een afsluiting van dit project op school. De kinderen maken dan een plantenbakje van de plastic flessen die zij oprapen. Deze worden per groep naar een verzorgingstehuis in Zwijndrecht gebracht.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Nedvang en PAK AAN! Deze actie is vorig jaar ook georganiseerd en was een groot succes. Volgend jaar kunnen eventueel meer scholen betrokken worden. Hier zal de organisatie nog kritisch naar kijken.samenschoon