Wijkplatform Walburg

Terugblik op een waar spektakel …

SinterklaasSpektakel-IMG_4601

Op woensdag 23 november heeft een enthousiaste groep mensen, met ondersteuning van het Wijkplatform Walburg, uit de wijk Walburg, dit jaar een Sinterklaasmiddag georganiseerd voor de kinderen uit de wijk.

Een toneelstuk afgewisseld met sport, dans, en goochelacts, bleek een succes.
De kinderen die naar dit spektakel in het Spektakel waren gekomen genoten van de voorstelling.
Na de voorstelling waren er alleen maar lovende reacties en zelfs op de scholen werd er de dag erna door de kinderen over de middag verteld, want het toneel stuk had grote indruk gemaakt.

De knorrige mevrouw Zuurtje, met haar lieve assistente Paulien. De dove oude Piet, die alles zo slecht en verkeerd verstond. De Pieten die niet alleen de zak kwijt waren, maar ook de Sint, werden met open mond gevolgd. Toen mevrouw Zuurtje werd weggetoverd in de verdwijnkast en later er een stuk vrolijker weer uit kwam en het strooigoed terecht was, was dat een hele opluchting. En hoe knap waren de Pietjes van O & O die de mooiste sprongen lieten zien op de lange mat. De Goochelaar, die het maar niet kon laten sneeuwen en een van de O & O Pietjes liet zweven. Tot slot danste de meisjes van Macau Sport, waarvan de jongste vier jaar was en zichtbaar genoot van haar optreden. Gerrit zorgde voor een muzikale omlijsting en speelde sinterklaas liedjes op zijn accordeon, waarbij de kinderen uit volle borst mee zongen. Een gezellige middag voor jong en oud.

Na afloop kregen de kinderen bij de uitgang nog een zakje kruidnoten en werd door Grand Bras op een glaasje limonade getrakteerd.

Niet alleen het publiek was enthousiast, maar ook de spelers van het stuk. Het stuk heeft mensen uit de wijk samengebracht om dit voor de kinderen neer te zetten. De leeftijd van de spelers varieerde van 22 tot 80 jaar. Want waarom zou je iemand oud laten spelen, als je ook een oude bewoonster die rol kan geven. Hiermee wordt maar weer bewezen dat men in een wijk, door samen te werken toch iets voor elkaar kan betekenen en daarnaast ook een verenigingen zoals O & O, en een dansgroep als Macau de gelegenheid kan geven hun talent te laten zien.

Het Wijkplatform Walburg streeft ernaar om in de toekomst veel meer dingen te organiseren, onder het motto, voor de wijk, door de wijk.
Een geweldig initiatief om de mensen in de wijk weer meer tot elkaar te brengen.

logo-wpf-350px